Pórková

hodí
se k ředění česnekové a cibulové šťávy pro zjemnění.
Povzbuzuje ducha, odstraňuje nedostatek soustředění, aktivuje všechny
tělesné žlázy, posiluje libido a potenci, imunitní systém a
krvetvorbu, zlepšuje vzhled vlasů a posiluje vazivové tkáně,
zastavuje krvácení z dásní a působí proti krvácení z nosu,
podporuje redukční diety.
Pór se stále používá ke zmírnění angíny, chrapotu, rýmy, otoků... Jeho vláknina napomáhají funkci střev nejen v těhotenství a pomáhají rovněž udržovat správnou hladinu cholesterolu. Nezapomeňte, že šťáva z pórku zmírňuje bodnutí hmyzu a pomáhá bojovat proti kuřím okům a mozolům. Pór je zelenina velmi používaná při hubnutí a redukčních dietách, zušlechťuje postavu a přitom rozjasňuje barvu pleti!
