Ředkvičková
hojí sliznice a čistí od hlenů.
Všechny obsahují vitaminy C, B1, B2, B6, beta-karoten, železo, vápník, síru, fosfor, hořčík, draslík, měď a další bioaktivní látky. Mimo jiné hořčičné oleje, které způsobují palčivou chuť.
Ředkvičkové smoothie z podmáslí
Ingredience
7 ředkviček
4 až 5 listů salátu little gem
Šťáva z poloviny limetky
Hrnek podmáslí
1 lžíce medu, datlového sirupu nebo něčeho podobného
¼ lžičky mleté sladké papriky
Špetka soli
Postup
Ředkvičkám okrájejte konce a společně se salátovými listy je pořádně opláchněte pod tekoucí vodou. Následně dejte všechny suroviny do mixovací nádoby a rozmixujte.
Poznámka: Nemějte strach uvedené suroviny nějakým způsobem obměnit za adekvátní náhradu. Když například místo podmáslí použijete kefír, nebo acidofilní mléko, nic s tím nezkazíte. Stejně tak může limetku zastoupit citrón a little gem třeba salát lollorosso.