Ředkvičková

hojí sliznice a čistí od hlenů.

Všechny obsahují vitaminy C, B1, B2, B6, beta-karoten, železo, vápník, síru, fosfor, hořčík, draslík, měď a další bioaktivní látky. Mimo jiné hořčičné oleje, které způsobují palčivou chuť.

Ředkvičkové smoothie z podmáslí

Ingredience

7 ředkviček

4 až 5 listů salátu little gem

Šťáva z poloviny limetky

Hrnek podmáslí

1 lžíce medu, datlového sirupu nebo něčeho podobného

¼ lžičky mleté sladké papriky

Špetka soli

Postup

Ředkvičkám okrájejte konce a společně se salátovými listy je pořádně opláchněte pod tekoucí vodou. Následně dejte všechny suroviny do mixovací nádoby a rozmixujte.

Poznámka: Nemějte strach uvedené suroviny nějakým způsobem obměnit za adekvátní náhradu. Když například místo podmáslí použijete kefír, nebo acidofilní mléko, nic s tím nezkazíte. Stejně tak může limetku zastoupit citrón a little gem třeba salát lollorosso.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky