Pampelišky

Šťáva z pampelišky lékařské se používá při chorobách žlučníku a jater.


Pampeliškový sirup

Asi 200 pampeliškových květů luhujeme v jednom litru vychlazené převařené vody spolu s jedním citronem, pokrájeným na plátky. Směs necháme vyluhovat 24 hodin, potom scedíme, přidáme 1 kg cukru a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme 1 lžičku kyseliny citronové, promícháme a ještě horké plníme do lahví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.