Šípky

Šťáva ze šípků se díky bohatému obsahu vitamínu C osvědčuje při jarní únavě a při chorobách z prochladnutí.


1 kg vyzrálých plodů šípků rozdrtíme v mixéru, zalijeme 1 l vody a vaříme 10 až 15 minut dokud nezměknou. Potom nechte směs louhovat asi 2 hodiny. Přeceďte přes plátno, přidejte půl kila cukru a šťávu z 1 citronu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Plníme do láhví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.