Rajčatová

upevňuje buněčnou strukturu pleti, odvodňuje, podporuje trávení.
Účinné látky
Sacharidy, vláknina, tuk, bílkoviny, vápník, železo, hořčík, fosfor, draslík, zinek, molybden, chrom, mangan, měď, sodík, jód, omega 3, omega 6 kyseliny, vitaminy A, B, C, E, K, betakaroten, lutein, cholin, kyselina listová a kyselina pantotenová.

Smoothie z rajčat
Ingredience
2 rajčata střední velikosti
100 ml rajčatové šťávy (džusu)
100 ml jablečné šťávy (džusu)
100 g řapíkatého celeru
1 mrkev
5 až 8 kostek ledu
*
Postup
Nejprve si očistíme a omyjeme veškerou zeleninu a nakrájíme ji na menší kousky. Poté ji společně se šťávami a kostkami ledu dáme do mixéru, ve kterém vše důkladně rozmixujeme.
Upozornění
Prakticky jakékoliv nápoje z rajčat mají velice specifickou chuť a nemusí vyhovovat úplně všem, a to mnohdy ani těm, kteří mají rajčata jinak rádi. Buďte proto připraveni na to, že tento recept možná nezařadíte mezi vaše oblíbené.

Rajčatové smoothie
Ingredience
4 rajčata střední velikosti
150 g bílého jogurtu
5 čerstvých lístků bazalky
1/2 čajové lžičky soli
Postup
Rajčata důkladně opláchněte a nakrájejte je na čtvrtiny. Pokud je část u stopky (takzvaný bubák) příliš tvrdý, tak ho rovnou vyřízněte. Pak kusy rajčat, bílý jogurt, bazalkové lístky i sůl dejte do mixovací nádoby a uzavřete. Nakonec rajčatové smoothie mixujte smoothie makerem, než je dokonale hladké.
