Černý bez

Šťáva z černého bezu se cení pro obsah vitamínu C, působí na látkovou výměnu, podporuje vylučování vody a mírně prohání. Je vhodná při nachlazení. Připisují se jí tíšivé vlastnosti při neuralgických bolestech. Je vhodné jí kombinovat se šťávou ze šípků a mrkve.

Sirup z bezových květů

Asi 40 kusů květů zlehka opláchneme pod studenou vodou tak, abyjsme neomyli pyl, který je základem aromy a chuti sirupu. Převaříme 2,5 l vody, přidáme 80 g kyseliny citrónové a necháme vychladnout. Poté bezové květy a na kolečka nakrájené 3 citrony (bio nebo dobře omyté) zalijeme vychládlou vodou s kyselinou. Necháme louhovat 1 den. Na druhý den výluh přecedíme do hrnce, přidáme 2 kg cukru a zahřejeme pokud se cukr nerozpustí. Jěště horké plníme do láhví.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky
Používáme cookies, abychom zajistili správné fungování a bezpečnost našich stránek. Tím vám můžeme zajistit tu nejlepší zkušenost při jejich návštěvě.

Pokročilá nastavení

Zde můžete upravit své preference ohledně cookies. Následující kategorie můžete povolit či zakázat a svůj výběr uložit.